Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Eπιστολή σοκ από έναν Έλληνα.Διαβάστε την

'

'Πριν μερικές μέρες, δεν θα πω ποια μέρα ακριβώς σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα γιατρών-νοσηλευτών, βρέθηκε η γυναίκα μου και ο γιος μου στα εξωτερικά ιατρεία του Θριάσιου Νοσοκομείου.
Ήταν μια προγραμματισμένη επίσκεψη κατόπιν μιας μικρής (αμελητέας θα έλεγα) εγχειρήσεως του γιου μου.
Ακριβώς στον ίδιο χώρο είναι τα Επείγοντα περιστατικά.
Δεν θα αναφερθώ στην περιπέτεια του γιου μου όπου αφού του πήραν αίμα και ούρα τα αποτελέσματα της αιματολογικής βγήκαν μετά από 4,5 ώρες, ούτε στο ότι τα ούρα "χάθηκαν"!
Θα αναφερθώ αλλού...
Περίπου 50 άτομα περίμεναν περίθαλψη με σοβαρά προβλήματα υγείας..ο χώρος με τα κρεβάτια (περίπου 30) είχε κατακλυστεί από εμφράγματα,εγκεφαλικά,πολλαπλές κακώσεις(ατυχήματα) και διάφορες άλλες σοβαρές περιπτώσεις.
Το προσωπικό λιγοστό (αν και εφημερία) έδινε μάχη με τον χρόνο, με τον θάνατο και με την αντοχή τους!
Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ένας μαυριδερός συνάνθρωπός μας (Πακιστανός μάλλον) υποβασταζόμενος από 2 ομοεθνείς του και ακολουθούμενος από (εμφανέστατα) άπλυτους "αλληλέγγυους" κάποιας ΜΚΟ!
Το "έκτακτο" του προβλήματός του ήταν ένα πρησμένο πόδι (από τον αστράγαλο και κάτω) και όπως του είπε η νοσοκόμα "διαλογής επειγόντων" ή κάτι πάτησε ή κάτι τον τσίμπησε!
Λέγοντάς του "περιμένετε έξω και θα σας δει ένας γιατρός" οι μαυριδεροί φίλοι του άρχισαν να ουρλιάζουν σε ακαταλαβίστική γλώσσα!
Τότε πλησίασε γιατρός, τους είπε (στα αγγλικά) να ησυχάσουν και κοίταξε το πόδι του.
Τους είπε να μην ανησυχούν, δεν είναι κάτι σοβαρό και μπορεί να περιμένει για λίγο έξω.
Οι μαυριδεροί (προσοχή...το μαυριδεροί δεν είναι βρισιά...όλοι μας πηγαίνουμε στην θάλασσα να μαυρίσουμε) βγήκαν έξω από το θάλαμο δεχόμενοι την προτροπή του γιατρού.
Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά κάνουν ντου οι "αλληλλέγγυοι" στον θάλαμο Επειγόντων φωνάζοντας "ποιος φασίστας έδιωξε τον πρόσφυγα;" και "εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς ρε όχι η Χρυσή Αυγή" και "θα τον περιθάλψετε τώρα ρε κι ας πεθάνουν άλλοι 100!"
Μέσα στον ορυμαγδό και φοβούμενοι για την σωματική τους ακεραιότητα γιατροί και νοσηλευτές τους καθησύχασαν και πήραν τον "άρρωστο" μέσα λέγοντάς τους να βγουν έξω οι υπόλοιποι.
Ένας από τους αλληλέγγυους έμεινε μέσα για να σιγουρευτεί πως ο πακιστανός θα απολάμβανε ιατρικής περίθαλψης πριν από κάθε άλλον!
Θα μου πείτε γιατί έκατσα και έγραψα τέτοιο σεντόνι;
Δεν ξέρω...ίσως γιατί θα υποστήριζα πως το προσωπικό ασφαλείας στα νοσοκομεία θα έπρεπε να οπλοφορεί και να έχει άδεια οπλοχρησίας!
Ίσως επειδή αν ήμουν εκεί, σήμερα θα ήμουν ή νεκρός ή στη φυλακή!
Ίσως επειδή είμαι ρατσιστής και φασίστας!
Χέστηκα για όσους με βρίσετε...υπάρχει και το ΠΛΟΚ!''
Αυτό οπυ μόλις διαβάσατε είναι ένα στάτους ενός διαδικτυακού φίλου που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Δεν πρόκειται φυσικά για ένα μεμονωμένο περιστατικό, νομίζω πως όποιος φίλος του έτυχε να βρεθεί στα επείγοντα νοσοκομείου την ίδια ώρα που βρέθηκε και ένας ''πρόσφυγας'', είδε πολύ καλά ποιός έχει προτεραιότητα.
Σαν σελίδα πιστεύουμε ότι η στάση και του ιατρικού προσωπικού άλλα και των παρευρισκομένων που δεν απαίτησαν να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας είναι απαράδεκτη και δείγμα ραγιαδισμού. Είναι απολύτως κατανοητό ότι υπάρχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα όλων, αλλά θα μπορούσε να είχε κληθεί η αστυνομία ή το προσωπικό ασφαλείας που νομίζω έχουν τα περισσότερα νοσοκομεία. Επίσης θα μπορούσε κάποιος να είχε τραβήξει με το κινητό του το περιστατικό ώστε να κυκλοφορούσε το βίντεο στο διαδίκτυο και να το τρίβαμε στην μάπα κάθε ''ανθρωπιστή''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.