Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Επικίνδυνοι: Φθηνοί υπαλληλίσκοι του Υπουργείου Πολιτισμού διορθώνουν την ίδια την υπ. Κονιόρδου - Αμφισβητούν την Ελληνικότητα του Τύμβου της Αμφίπολης!
«Ανεξήγητο» δελτίο Τύπου από το υπουργείο Πολιτισμού «αμφισβητεί» ότι το μνημείο στον Τύμβο Καστά είναι Μακεδονικό, παρά τις ξεκάθαρες δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού κατά την επίσκεψή της στην Αμφίπολη.

Σε μια ιδιαίτερα λεπτή περίοδο για τα εθνικά μας θέματα, ιδίως σε ό,τι αφορά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στα βόρεια σύνορά μας, κάποιοι επιχειρούν να «περάσουν» τη γραμμή ότι το μνημείο στην Αμφίπολη «αποτελεί ένα παλίμψηστο», ενώ η δήλωση της Λυδίας Κονιόρδου ότι το μνημείο είναι Μακεδονικό «διορθώνεται» ως «ευρύτερη αίσθηση».

«Υπάρχουν πολλές απόψεις για την χρονολόγηση του μνημείου στον λόφο Καστά. Το ΥΠΠΟΑ έχει σχηματίσει άποψη με βάση τα ευρήματα των μέχρι σήμερα ανασκαφών.»


H Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε σε μια ευρύτερη αίσθηση του μνημείου ως μακεδονικού.

Ωστόσο, όπως δήλωσε αργότερα, θα τοποθετηθεί επί της χρονολόγησης αφού προηγηθεί η οριστική και συστηματική τεκμηρίωση της ανασκαφής από την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη με σχετική επιστημονική δημοσίευση που θα συζητηθεί δημόσια, όπως επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία και η επιστημονική δεοντολογία».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ακόμα ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης «αποτελεί ένα παλίμψηστο από μνημεία διαφόρων εποχών τα οποία αποδεικνύουν την συνεχή χρήση του, και επιτρέπουν στον επισκέπτη να διαβάσει όλη την ιστορία της ανθρώπινης παρουσίας εκεί, από τα αρχαϊκά μέχρι τα νεώτερα χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στην περίοδο της Μακεδονικής κυριαρχίας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.