Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: Δεν θα πάρουμε μέρος στο σόου της Ελλάδας στο Αιγαίο
Επίθεση στον Πάνο Καμμένο από τον ομόλογό του Φικρί Ισίκ: Κάνει παιχνίδι για το εσωτερικό του ακροατήριο, υποστήριξε, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στο Αγαθονήσι το Πάσχα

Τα ..ρέστα ζητά από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο Τούρκος ομόλογός του Φικρί Ισίκ. Ο Τούρκος υπουργός με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου το Πάσχα, στο Αγαθονήσι, δήλωσε προκλητικά ότι η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων.

Σε σχετικό δημοσίευμά της η Hyrriyet χαρακτηρίζει ως αμφισβητούμενη την κυριαρχία στο Αγαθονήσι, ονομάζοντας το νησί Εζέκ.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα στην τελετή για την Ημέρα της Εθνικής Κυριαρχίας της Τουρκίας που έγινε στο κοινοβούλιο, ο Τούρκος υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας ότι «Ο Ελληνας υπουργός Άμυνας εκδηλώνεται. Κάνει παιχνίδι για το εσωτερικό του ακροατήριο» και συνέχισε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε χωρίς να γινόμαστε μέρος της ελληνικής παράστασης, αλλά με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην διακινδυνεύουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας». Ο Ισίκ κατέληξε λέγοντας ότι ο Έλληνας ομόλογός του γνώριζε ότι η Τουρκία  "δεν θα δεχόταν κανένα τετελεσμένο γεγονός".

Υπενθύμισε επίσης τον υπάρχοντα μηχανισμό για την επαφή μεταξύ των στρατιωτικών των δύο γειτόνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αγγλόφωνης έκδοσης της Hyrriyet «η ένταση μεταξύ των δύο γειτόνων κλιμακώθηκε από πέρυσι με διάφορες προσπάθειες υπουργών και διοικητών στρατού και από τις δύο πλευρές σε αμφισβητούμενα νησιά του Αιγαίου.

Επιπλέον, ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου ξεπέρασε τα 100, συμπεριλαμβανομένων οκτώ πρώην στρατιωτών που κατέφυγαν στη χώρα για να ζητήσουν άσυλο σε κλεμμένο ελικόπτερο, μετά από την οργάνωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση των οκτώ ανδρών, και υπόσχεται ότι θα δικασθούν δίκαια. Ωστόσο, το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση κατά της έκδοσής του τον Ιανουάριο».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.