Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Γιατί ο Σταυρός του Ιουστινιανού τρομάζει τους Τούρκους;Όταν, πριν από μερικά χρόνια, πρωτοξεκινήσαμε να δημοσιεύουμε τις άκρως προωθημένες πληροφορίες μας (υπό τη μορφή αποκαλυπτικών γεωπολιτικών αναλύσεων) σ’ αυτή εδώ την εφημερίδα, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πείθονταν από τα γραφόμενά μας.

Οι περισσότεροι τα θεωρούσαν «επιστημονική φαντασία», «υπερβολικά» ή και «ύποπτα» ακόμη... Ήταν όντως πολύ δύσκολος ο δρόμος να επιμένουμε να γράφουμε την αλήθεια και να προειδοποιούμε τον ελληνισμό για τα δεινά που τον περιμένουν από τους διεθνείς εξουσιαστές και τα ντόπια όργανά τους! Να όμως που ο καιρός πέρασε. Ήρθε η κρίση (αν και... πολύ φοβόμαστε ΔΕΝ έχει έρθει ακόμη!) και όλο και περισσότεροι ήταν αυτοί που άρχισαν πια να πιστεύουν ότι τελικώς είχαμε δίκιο: ένας αόρατος γεωπολιτικός προγραμματισμός, που προβλέπει το βιολογικό τέλος του ελληνικού έθνους και τη συρρίκνωση-ακρωτηριασμό της εδαφικής επικράτειας της Ελλάδας, παίρνει σάρκα και οστά τριγύρω μας! Αυτό είναι πια εμφανές σε όλο και πιο πολλούς Έλληνες, οι οποίοι εξάλλου ζουν πλέον στο «πετσί» τους τα προεόρτια της Νέας Εποχής που ανατέλλει για την πατρίδα μας και τον κόσμο όλο...

 Το εντυπωσιακό όμως είναι αλλού. Συνεχώς πλέον δικαιώνουν τις θέσεις μας (όπως τις εκφράσαμε εδώ και χρόνια) ξένοι παράγοντες, από διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη! Ουκ ολίγες φορές αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο, επαλήθευσαν τα γραπτά μας. Το ίδιο και, πρόσφατα, οι Ρώσοι δια στόματος μάλιστα του ίδιου του μεγαλοσυμβούλου του προέδρου Πούτιν, του Αλεξάντρ Ντούγκιν. Και έρχεται τώρα και η τουρκική πλευρά να μας επιβεβαιώσει για όλα όσα γράφουμε τόσο καιρό σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και τις γενικότερες δραματικές εξελίξεις στην περιοχή μας!

Σε δημοσίευμα της μεγάλης κυκλοφορίας τουρκικής εφημερίδας “Sabah” γίνεται αναφορά σε ορισμένα «παράξενα» πράγματα. Τα οποία όμως (τι «σύμπτωση»!) έρχονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις θέσεις που έχει εκφράσει εδώ και καιρό ο γράφων, αλλά και άλλοι εκλεκτοί μας συνεργάτες, μέσα από τις φιλόξενες στήλες της «Ε.Ω.»!... Παραθέτουμε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα και ο καθένας ας εξάγει ελεύθερα και ανεπηρέαστα τα συμπεράσματά του! Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Sabah” έχει ως εξής: «Φοβία έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους, για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον Ιερό Ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια! Μια αδιόρατη φοβία διακρίνεται από τους Τούρκους στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη, όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά. Έτσι, μεγάλο δέος παρατηρείται για τον λεγόμενο «Σταυρό του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής παρουσίας, αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του. Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους, καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται μυστικό στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη...Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος, αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία! Αλλά εκτός από τους σταυρούς, γίνεται αναφορά και για άλλα μυστήρια και τρομακτικά που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού. Έτσι, όπως αναφέρει ο θρύλος, είναι γνωστό ότι μετά την μετατροπή του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος κτίστηκε το γνωστό Μιχράμπ (το μουσουλμανικό σημείο της προσευχής), που εμφανίστηκε στην ανατολική πλευρά του ναού προς την κατεύθυνση της Μέκκας. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους μπροστά από το Μιχράμπ βρίσκεται θαμμένο ένα φέρετρο κατασκευασμένο από επίχρυσο μπρούντζο... Στο φέρετρο αυτό κείτεται η σορός της βασίλισσας Σοφίας, (προφανώς γίνεται ταύτιση με την αγία Σοφία).

 Αυτή η βασίλισσα Σοφία και το φέρετρό της συνδέεται, σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους, με μια «εντολή» που έχει περάσει δια μέσω των αιώνων μέχρι σήμερα. Η εντολή αυτή αναφέρει ότι δεν πρέπει κανένας να πειράξει αυτό το φέρετρο, ούτε καν να το ακουμπήσει! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε, σύμφωνα με τον θρύλο αυτό, θα προκληθεί η «έγερση» της βασίλισσας Σοφίας και τότε ένας τρομακτικός θόρυβος θα τραντάξει όλο το οικοδόμημα του ναού προκαλώντας σεισμικά εσχατολογικά γεγονότα που τρομάζουν τους Τούρκους...

Αλλά ο θρύλος της βασίλισσας Σοφίας έχει και συνέχεια. Σύμφωνα λοιπόν με τις τουρκικές αναφορές, το φέρετρο αυτό το προστατεύουν τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στον Θόλο του ναού. Οι αρχάγγελοι αυτοί είναι οι Τζεμπραήλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ. Ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους βυζαντινούς αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Ισραφήλ και Ασραήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους βυζαντινούς αυτοκράτορες. Και οι τέσσερις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί - μετά την άλωση της Πόλης - να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η Δευτέρα Παρουσία.

Γράφει ο Δρ. Ησαίας Κωνσταντινίδη elora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.