Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

5:30 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ... Η ΕΛΛΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΞΑΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...!! ΟΙ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΧΥΡΑ ΜΑΣ... ΕΙΝΑΙ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1941

ΟΙ (ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ) ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΠΟΥ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΜΗ....


Στις 05.30 το πρωί της 6ης Απριλίου του 1941 ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα πρίγκιπας Έρμπαχ επιδίδει στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή διακοίνωση, με την οποία διατυπώνονται ισχυρισμοί περί παραβιάσεως της ελληνικής ουδετερότητας και αναγγέλλεται, απλά, ότι τα γερμανικά στρατεύματα έχουν εισβάλει στο ελληνικό έδαφος.

Από τις 05.15, δηλαδή πριν να επιδοθεί η γερμανική διακοίνωση στον Έλληνα πρωθυπουργό, εκδηλώνεται η πρώτη επίθεση γερμανικών δυνάμεων κατά των ελληνικών φυλακίων στα υψώματα Καλέ Mπαΐρ και Δεμίρ Kαπoύ του όρους Mπέλες (Κερκίνη).

Μετά τις 05.30, η γερμανική επίθεση κατά των ελληνικών προφυλακών επεκτείνεται σε όλο το μέτωπο, από το Τριεθνές (στo δυτικό Μπέλες) μέχρι βόρεια της Κομοτηνής. Ήδη εναντίον της Ελλάδας ενεργούν δυνάμεις της 12ης Γερμανικής Στρατιάς, που υποστηρίζονται από την ισχυρότατη γερμανική αεροπορία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.