Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ποιοι είναι οι αδιάφθοροι του ΓΕΕΘΑ;
Κατά καιρούς και στα πλαίσια της δημοσιογραφικής υποχρέωσης και δεοντολογίας όπως αυτή έχει καθήκον και Συνταγματική αποστολή να ελέγχει την εξουσία σε κάθε της μορφή, έχουμε αναφερθεί σε διοικητικά ατοπήματα από ορισμένους στρατιωτικούς. Αποτελούν την εξαίρεση όπως έχουμε επισημάνει.

Στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει “αξιωματικός ασπίδα” όλων αυτών των περιπτώσεων και νομίζουμε ότι αξίζει να αναφερθούμε εκτενώς.

Πρόκειται για τον Υποπλοίαρχο (Ε) του Πολεμικού μας Ναυτικού Γεώργιο Αλεξανδράκη, Επιτελή της Εθνικής μας Ασφάλειας  του ΓΕΕΘΑ. Πτυχιούχος Νομικής  Αθηνών, Αριστούχος του Defense Language Institute της Αμερικής, Αριστούχος της Φιλοσοφικής Αθηνών, με δύο Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για νομικό Στρατολογικού Θεσσαλονίκης αλλά για νομικό της Νομικής Αθηνών με σπουδές και στο εξωτερικό.

Πρόσφατα έφθασε έγγραφο στο ΥΠΕΘΑ από Έλληνες ακρίτες της Λέρου για ανάληψη ενεργειών υπέρ της Νήσου «Λέβιθα». Μεταξύ άλλων πρόκειται για τον επιστήμονα και πρώην Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κοντραφούρη ο οποίος τα τελευταία χρόνια μάχεται για την Εθνική Κυριαρχία της Χώρας από το δικό του μετερίζι.  Πληροφορηθήκαμε ότι η Επιστολή αναφερόταν τιμητικά στον Υποπλοίαρχο επιτελή του ΓΕΕΘΑ εξαίροντας την νομική του επάρκεια και τις μέχρι τότε ενέργειές του υπέρ των εθνικών συμφερόντων και ζητούσε για νέα θέματα που προέκυψαν να τα χειρισθεί πάλι ο ίδιος Αξιωματικός. Δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα, μέχρις ότου ανακαλύψαμε και άλλη Επιστολή από εντελώς διαφορετική κατεύθυνση καθώς αυτή ερχόταν από τις Βρυξέλλες και την Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας πάλι τον ίδιο Αξιωματικό, του οποίου οι ενέργειες «ευόδωσαν στην διαπραγμάτευση» στοιχειοθέτησης Ευρωπαϊκής πράξης που αφορούσε ελέγχους για την Εθνική μας Ασφάλεια!!!

Μερικές από τις υποθέσεις που ΄χει χειριστεί είναι άκρως ενδιαφέρουσες και στις ημέρες μας άκρως επίκαιρες.

Είναι ο Αξιωματικός που έχει χειρισθεί την πολύκροτη υπόθεση της νήσου «Λέβιθα» του Δήμου Λέρου προστατεύοντας τους τελευταίους κάτοικους κτηνοτρόφους του νησιού από μία υπό αξιολόγηση βούληση του Δημάρχου για «ανάπτυξη». Ο Υποπλοίαρχος «έβαλε φρένο» το 2013 στην απομάκρυνση των τελευταίων κτηνοτρόφων κατοίκων της νήσου, ενώ στο ΓΕΕΘΑ έφταναν επιστολές ευχαριστήριες για το πρόσωπό του από τους κατοίκους αλλά και επιστολές με «κοσμητικά επίθετα» από τον νυν Δήμαρχο ο οποίος με Δημόσιες πράξεις του (αρ. Πρωτ. 896/20-3-2013) αναρτημένες στην «Διαύγεια» χαρακτήριζε σημαντικότατες νήσους του Αιγαίου ως «ακατοίκητες» και ως «βραχονησίδες»!!!

Οι πληροφορίες, βέβαια, σήμερα είναι ότι «αναβιώνει» το παλαιό ενδιαφέρον για εκείνη την ανάπτυξη για την «ακατοίκητη βραχονησίδα» όπως την χαρακτηρίζει ο νυν Δήμαρχος Λέρου σε δημόσια έγγραφά του πλην όμως ο Υποπλοίαρχος, υπηρετεί ακόμα στην Ελληνική «NSA» στο ΓΕΕΘΑ εκτελώντας τα καθήκοντά του κάτω από την Συνταγματική “Αρχή της Χρηστής Διοικήσεως”.

Πρόσφατα το ΓΕΕΘΑ έλαβε έγγραφο από το Υπουργείο Εξωτερικών  το οποίο εξήρε τις ενέργειες του Υποπλοιάρχου (Ε) Γ. Αλεξανδράκη Π.Ν. για το «φρένο» που έβαλε σε μεγάλη βιομηχανική και παντοδύναμη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, ήθελε να στέλνει εταιρίες για ανάληψη έργων στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο Ασφαλείας, με τον κίνδυνο η χώρα μας να μην γνωρίζει «ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει». Η δουλειά που έκανε ο Υποπλοίαρχος επί 18μηνο μέρα νύχτα σε συνεργασία με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στις Βρυξέλλες, όπως μας επιβεβαιώθηκε από πολλές πλευρές,  έφερε αποτέλεσμα καθώς επετεύχθη η κατάλληλη τροποποίηση σε Ευρωπαϊκή Απόφαση διατάξεων Εθνικής Ασφαλείας .

Ο Υποπλοίαρχος του ΓΕΕΘΑ είναι «πίσω» από το «νομικό στήσιμο» του τεράστιου έργου του Λιμενικού για την θαλάσσια επιτήρηση του Αιγαίου Πελάγους γνωστό και ως “ΕΣΟΘΕ” το οποίο είχε διαστάσεις Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου για την Εθνική Ασφάλεια.

Όπως λένε οι πληροφορίες υπήρξαν κάποιοι που «συγκρούσθηκαν» με τις νομικές και επιτελικές απόψεις του Υποπλοιάρχου πρεσβεύοντας ότι το «Δίκαιο του Ανταγωνισμού της Ε.Ε.» επιβάλλεται στην εθνική βούλησή μας, αγνοώντας βεβαίως το γεγονός ότι δραστηριότητες επί της Εθνικής Άμυνας των Κρατών- Μελών της Ε.Ε. είναι ΕΚΤΟΣ οποιασδήποτε εξωτερικής βούλησης.

«Σχολίασε» ή εισηγήθηκε κανείς «….την τροποποίηση των Εθνικών μας διαδικασιών…;;;» δηλαδή υπέρ συμφερόντων ξένου κράτους έναντι της ασφάλειας της Χώρας σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης;

Υπάρχει περίπτωση κάποιος να προσυπόγραψε πέρσι τέτοιον καιρό ώστε ο προφυλακισμένος Λιακουνάκος να λάβει πρόσβαση στα απόρρητα, (το είχαμε θίξει εδώ) δηλαδή να του «ξαναδωθεί» η άδεια που του είχε αφαιρεθεί με την σύλληψή του, ενώ οι Νατοϊκές και οι Ευρωπαϊκές πράξεις ήταν και είναι δεσμευτικές όπως τουλάχιστον ρητά δήλωναν κάποιοι; Τότε δεν είδαν την «δεσμευτικότητα;»

Υπήρξε ή όχι Αναφορά  Ανώτερου Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που «έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου», προτρέποντας να ακολουθηθεί η «άλλη γραμμή με ονοματεπώνυμο» και όχι της γνωστής «ομάδας συμβούλων»; Πέρυσι είχαμε θέσει ένα ερώτημα στην ανάρτηση: «….θα συνεχίσει ο Θωμάς Λιακουνάκος να έχει εξουσιοδότηση πρόσβασης στα απόρρητα;» Είμαστε συνεπείς σε ό,τι γράφουμε και το παρακολουθούμε όσος καιρός και να περάσει και το ερώτημα μετά από ένα χρόνο παραμένει καθώς μέχρι σήμερα «δεν άνοιξε μύτη» και ο επιχειρηματίας –εναντίον του οποίου δεν έχουμε τίποτα παρά μόνο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον – συνεχίζει να απολαμβάνει «την εξουσιοδότηση» αν και συνεχίζονται οι περιπέτειές του με την Δικαιοσύνη για κακουργήματα.

Όλα αυτά ήταν σίγουρο ότι θα ενοχλούσαν πολλούς και γι΄ αυτό ο Υποπλοίαρχος μαζί με τον Ναύαρχο και τότε Κλαδάρχη ΓΕΕΘΑ/ΣΤ΄ (στην φώτο – από το αρχείο μας – οι δύο αδιάφθοροι Αξιωματικοί ) που τον στήριζε, μετακινήθηκαν για ένα έτος από τις θέσεις τους και ευθύς αμέσως πωλήθηκαν νησιά παράνομα για τα οποία σήμερα ασχολείται η Εισαγγελία ενώ για πολλά έχουν γίνει ακυρωτικές πράξεις.

Ελπίζουμε ότι όλα αυτά είναι γνωστά και κατανοητά στην σημερινή ηγεσία.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.