Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ... ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ DELAWAREΟ Διονύσης Ασσάνης είναι ο 28ος πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Delaware. Είναι ένας διακεκριμένος παιδαγωγός με ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών γνώσεων. Είναι παγκοσμίως γνωστός ως ειδικός τόσο στη βασική όσο και στην εφαρμοσμένη μελέτη των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των συστημάτων ενέργειας.

Στην εκδήλωση αναγόρευσης του σε Πρόεδρο στις 7 Δεκεμβρίου 2016, τον τίμησαν εξέχουσες προσωπικότητες ενώ τον προλόγισε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden.

Ο Δ. Ασσάνης υπηρέτησε ως κοσμήτορας και αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών υποθέσεων στο Stony Brook University και ως αντιπρόεδρος για Brookhaven National Laboratory Affairs. Στο παρελθόν δίδαξε και πραγματοποίησε έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και το Πανεπιστήμιο του Illinois.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Θαλάσσια Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Newcastle της Αγγλίας (1980). Συνέχισε στο ΜΙΤ, όπου έκανε τα μάστερ του στα τμήματα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (1982), Μηχανολόγων Μηχανικών (1982) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (1986). Επίσης στο MIT, έλαβε ένα Ph.D. στην εξουσία και πρόωση (1985).

Με την σύζυγό του Ελένη έχουν δύο γιους, τον Νικόλαο και τον Δημήτρη


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.