Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η παρακμή του πολιτικού συστήματος γεννά την προοπτική.
Η αντικειμενική αδυναμία των κομμάτων που συμμετείχαν στην τηλεοπτική αναμέτρηση και είναι αυτά που επιδιώκουν την ανάληψη της αρχής στις επικείμενες εκλογές, καταγράφηκε σε εθνικό δίκτυο. Δεν έφταιγαν οι κανόνες- που άλλωστε αυτοί είχαν επιβάλλει- κύριος λόγος της χρεοκοπίας των ομιλητών ήταν η πλήρης διάψευση όλων των ελπίδων του λαού, η ανεπάρκειά τους να πουν κάτι που θα έδινε πραγματικές και οραματικές διαστάσεις προκειμένου να υπερβεί το έθνος την κρίση. Η φθορά, η επανάληψη, η υποτέλεια, η φτηνή επίκληση τρικ, οι κλισέ εκφράσεις, ήρθαν για να επιβεβαιώσουν το ολοένα και πιο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι η πολιτική ζωή όπως διαμορφώθηκε από το πολιτικό και επικοινωνιακό σύστημα δεν είναι παρά μια παρωδία διαμάχης πολιτικών δυνάμεων.  Η βαθύτερη αρνητική συνέπεια είναι να τροφοδοτηθεί το κύμα αποστασιοποίησης από την πολιτική, να αυξηθεί η δυσαρέσκεια. Η βαθύτερη θετική συνέπεια είναι για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορεί η Ελλάδα αλλά απέτυχαν οι πολιτικές δυνάμεις, είναι να ενδυναμωθούν οι πρωτοβουλίες που ακηδεμόνευτες και ζωντανές θα αποτελέσουν το αύριο που έρχεται ως ιστορική νομοτέλεια.
Το αποστειρωμένο πολιτικό περιβάλλον που ήθελε ο ξένος παράγοντας για να επιτύχει την συνέχιση της πολιτικής εξάρτησης γίνεται αντιληπτό ακόμα και από τους αδιάφορους πολίτες. Η επιβολή του συνιστά αλλοίωση του πολιτεύματος ακόμα και με τα κριτήρια που έθετε η μεταπολιτευτική δημοκρατία των τόσων καταστροφών. Η ανάγκη για μεταβολή του συστήματος, απομάκρυνση όλων των παραγόντων φθοράς και υποβάθμισης, επαναφοράς του εθνικού συμφέροντος στην προτεραιότητα και ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων που όπως φαίνεται τρέμει το παρόν σαθρό κατεστημένο, είναι επιτακτική.Μια νέα  αντίληψη διοίκησης με τον τρόπο που Έλληνες θα αποφασίσουν και όχι τα υποδείγματα που έφεραν οι υποτελείς και οδήγησαν στην παρακμή. Ένα νέο σύστημα θεσμών και αντιπροσώπευσης που θα υπηρετεί τις αξιακές μας αναφορές και παραδόσεις και πάνω από όλα το μέλλον μας απαλλαγμένο από τις επικυρίαρχες αντιλήψεις του καταρρέοντος καπιταλισμού- φιλελευθερισμού-διεθνισμού, είναι ώριμο και αναγκαίο.
Η καταχρηστική παρουσία προσώπων και θέσεων που βρίσκονται σε προφανή δυσαρμονία με την κοινωνία, τις ανάγκες της και το μέλλον της, είναι σήμερα παρά ποτέ ορατή. Δεν συντρέχουν πια οι προϋποθέσεις εκείνες που εξασφάλιζε ο δανεισμός και περιστασιακή άνθηση του μεταπρατισμού ώστε η κατανάλωση να ρίχνει τον εκτυφλωτικό της αποπροσανατολισμό. Τώρα, οι πολίτες έχουν ενώπιον τους το πραγματικό δίλημμα: Πατρίδα ή εξάρτηση, Εθνική αντιπροσώπευση ή θυγατρικά κόμματα ξένων συμφερόντων και ιδεών.
Ολόκληρος αυτός ο θίασος των πορφυρογέννητων, των καλοταϊσμένων παιδιών του συστήματος που αποφασίζουν να σώσουν την πατρίδα, των απολογητών του καταστροφικού μαρξισμού, των όψιμων λαϊκιστών, των αγνοούντων την πολιτική πραγματικότητα που θέλουν να επιβληθούν δια της αγανακτήσεως,  δεν είναι παρά η πιο κακή σκηνή του έργου που θα παύσει σύντομα τις παραστάσεις του, λόγω ελλείψεως θεατών.
Από την αρχή, που άργησε πολλές δεκαετίες και αντλεί την καταγωγή της στην σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους, από το ζήτημα ταυτότητας που εκκινεί διαφορετικά προς το αύριο αφού πρώτα γίνει κτήμα των Ελλήνων, από την ουσιαστική και βιωματική αυτογνωσία των τελευταίων χρόνων, από εκεί αρχίζει η προσπάθεια για ένα Νέο Κράτος, μια Νέα Κοινωνία, ένα Νέο Ελληνικό Αύριο, που θα είναι λαμπρό εάν είναι πρώτα από όλα Ελληνικό
Εμμανουήλ Κώνστας
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.