Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μια κοινωνία εκτός κράτους.
Οι εκλογές επιβεβαίωσαν το πρόβλημα που γνωρίζει κάθε άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα του 2015: την εδραιωμένη πεποίθηση ότι το κράτος έχει εγκαταλείψει τους πολίτες του και τους αντιμετωπίζει ως υπηκόους κατάλληλους για την εκτέλεση εντολών και την πληρωμή φόρων όλων των ειδών και των κατηγοριών. Αυτή η συνθήκη απόλυτης απαξίωσης του κράτους, των κομμάτων και των θεσμών, την ίδια ώρα που πυκνώνουν τα σύννεφα είναι ταυτόχρονα ανησυχητικό φαινόμενο αλλά ελπιδοφόρα συγκυρία.

Ο μηχανισμός απόρριψης έχει κινητοποιηθεί , ατομικά και συλλογικά, αλλά η βαθύτητα απογοήτευση και πίστη ότι έχουμε να κάνουμε με εξαρτημένους πολιτικούς και πολιτικές που υπαγορεύουν ξένα συμφέροντα, ότι τα κόμματα αδυνατούν να εκφράσουν το νέο, τις ανάγκες του λαού και του έθνους, ότι το κράτος υπηρετεί τη ξενοκρατία και ολιγαρχικές ελίτ, ότι το μέλλον έχει προδιαγραφεί από παράγοντες εκτός Ελληνικής κοινωνίας, είναι το εύφορο εκείνο έδαφος που γεννά την μεγάλη αντίδραση, την μεγάλη ανατροπή. Κάνει πιο γρήγορο το χρόνο που μας φέρνει εγγύτερα στη λύση, που μας ανοίγει τα μάτια και τα αυτιά ώστε να καταλάβουμε την ιδιοτέλεια, την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία, απ' όπου κι'αν προέρχονται.

Τώρα το ιδεολογικό αίτημα για εθνικισμό, για μια ζωή αξιοπρεπή και σύμφωνη με τους κανόνες που δημιουργούν πολιτισμό σε χώρο πνευματικής ελευθερίας έρχεται να ταυτιστεί με αίτημα για ηθική που να διατρέχει οργανισμούς, πρόσωπα, θεσμούς και κράτος. Είναι τόσο βαθιά σήψη και τόσο επίμονοι οι μηχανισμοί που έχουν επιβάλλει οι μεταπολιτευτικοί δυνάστες που η ηθική προϋπόθεση έχει πάψει να υπάρχει. Η παρακμή διατρέχει όλο το κοινωνικό φάσμα έχει εισέλθει σε όλους τους χώρους και φέρνει με ταχύτητα την ανατροπή.

Σε αυτή την εποχή, με αυτή την κυβέρνηση που προέρχεται από πολλές περιδινήσεις, οδεύουμε προς την στιγμή εκείνη της ιστορίας που θα φέρει μεγάλες μεταβολές. Στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Η έκταση των φαινομένων και οι παράγοντες αντίδρασης δεν είναι ίδιοι αλλά είναι βέβαιο ότι με την κρίση στη δύση όπως εξελίσσεται στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης σύντομα θα έχουμε γεγονότα, τέτοια που θα σημάνουν την απελευθέρωση ή την τελική πτώση...

Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όσοι εξακολουθούν να μπερδεύουν την υπόθεση των Ευρωπαϊκών εθνών με την Ε.Ε, είναι ότι ακριβώς αυτά τα συμφέροντα αντιμάχεται το κοινό νόμισμα, η σταθεροποίηση, οι απρόσωποι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί των Βρυξελλών.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες γεννιέται η ελπίδα. Σε αυτές τις συνθήκες μαζικού αποπροσανατολισμού ξεκινάει η αντισυμβατική σκέψη, σε αυτούς τους καιρούς της μεγάλης διεθνοποίησης προβάλλει το εθνικό ένστικτο.

Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.